arrow-up

Laminatfliser

De to primære materialene som ofte brukes i laminatgulv, er på den ene siden forskjellige tresorter og på den andre siden keramiske fliser og klinker. Nettopp laminatfliser har vi samlet på denne siden. 

funnel
Sorter efter:

{{product.GuidelinePrice|currency_format}} {{product.Priceline.PriceIncVat|currency_format}} {{text.BEFORE}} {{product.Priceline.priceBefore|currency_format}}

Laminatfliser har både fordeler og ulemper sammenlignet med keramiske fliser og klinker av naturstein. Laminatfliser er et vakkert og spennende alternativ til et laminatgulv med treutseende. 

Slitasjestyrken er viktig ved laminatfliser

En laminatflis og laminatgulv generelt vil ofte være litt mindre slitesterk enn en keramisk klinke, som er en av de mest slitesterke gulvtypene. 
Begge gulvtypene finnes i ulike slitasjeklasser eller -grupper, som spiller en stor rolle for hvor gulvet kan legges. Jo høyere slitasjeklasse eller -gruppe, jo mer belastning kan gulvet tåle. Ved laminat brukes de tre slitasjeklassene 31, 32 og 33. 
Er du på jakt etter et laminatgulv til et privat hjem, er det ikke så viktig hvilken slitasjeklasse du velger, da alle klassene kan tåle belastningene gulvet vil bli utsatt for i et privat hjem. Er du derimot på jakt etter laminatgulv med ekstra høy slitestyrke, egnet for kommersiell bruk, er det viktig å velge et gulv som passer til den måten gulvet skal brukes på. Et gulv i slitasjeklasse 31 bør kun velges på steder med lav belastning, mens 32 kan tåle litt mer. Ved mye trafikk eller andre harde belastninger, bør du velge et gulv i slitasjeklasse 33. 

Laminatfliser - Komfort og praktisk legging 

En av de største fordelene med laminatfliser fremfor ekte fliser er at de alltid føles varme å gå på uansett om du har gulvvarme eller ikke, fliser vil føles kalde hvis du ikke har gulvvarme. Det betyder at laminatfliser kan være et godt alternativ til gulvfliser hvis gulvet skal legges i områder uten gulvvarme. En annen fordel med et laminatgulv med fliser og laminatgulv med fliselook fremfor et flisegulv er at det er enklt å legge. De fleste laminatgulv som produseres i dag har et praktisk klikksystem som gjør at gulvet kan legges som et flytende gulv helt uten bruk av lim og lignende, mens de fleste fliser må festes til undergulvet. Det betyr at du som regel selv kan legge et gulv med laminatfliser selv om du ikke er en stor håndverker. Å legge et vakkert flislagt gulv krever derimot litt mer øvelse. Også hvis du senere ønsker å bytte gulvet eller du må ha gulvet opp for å gjøre noe med undergulvet, vil laminatflisen være en mer praktisk løsning, da gulvet ikke er festet til undergulvet og klikksystemet kan klikkes fra hverandre igjen. 

Laminatfliser betyr enkel rengjøring

Laminatgulv er i likhet med keramiske fliser, blant de gulvtypene som er enkle å rengjøre og vedlikeholde. Så de to gulvtypene er omtrent like tidskrevende. Fliser av naturstein kan imidlertid være relativt krevende å vedlikeholde, så her har laminatfliser med natursteinutseende en liten fordel. Den største ulempen med laminat i forhold til fliser er at de fleste laminatgulv ikke kan brukes på våtrom, noe som er en av flisenes største styrker. 

Hvor kan laminatfliser brukes? 

Hos FlotteGulve.dk har vi et stort utvalg av laminatgulv i flisformat. Noen av laminatflisene er inspirert av keramiske fliser, andre av naturstein, mens andre er inspirert av andre elementer fra naturen eller av kunst. Noen av laminatflisene har en vakker høyglanset overflate som minner mye om overflaten på en blankpolert flis. Andre har en matt overflate som minner om overflaten på en upolert flis. Laminatfliser er et utmerket valg for kjøkkenet, gangen og inngangspartiet, men kan også brukes i stuen og andre rom i huset. Generelt kan laminatfliser ikke brukes på våtrom og i kjellere med høy luftfuktighet.