arrow-up

Vinyl klikkgulv

Vinylgulv med klikksystem er det helt nye innen vinyl, og med de gode klikksystemene gulvet er utstyrt med, er det enkelt å legge. Fordelene med vinylgulv med klikksystem er mange. Men en av de beste fordelene er at mange av disse vinylgulvene er motstandsdyktige mot både UV-stråler, vann, bakterier og mugg. Disse vinylene er tilgjengelige i mange forskjellige design, hvor de enten ligner fliser eller tregulv, og med sitt svært autentiske utseende får man et gulv som er veldig naturtro. Ønsker du et flott og svært slitesterkt gulv, er disse vinylene med klikksystem definitivt verdt å vurdere. 

funnel
Sorter efter:

{{product.GuidelinePrice|currency_format}} {{product.Priceline.PriceIncVat|currency_format}} {{text.BEFORE}} {{product.Priceline.priceBefore|currency_format}}

Vinylgulv har etter hvert en lang historie som går mange år tilbake i tid. 

Vinylgulv ble først presentert på midten av 1930-tallet, men på grunn av andre verdenskrig ble gulvtypen først virkelig utbredt mot slutten av 1940-tallet. Her begynte imidlertid gulvtypen også å bli veldig populær, da gulvene var både billige og enkle å rengjøre, noe som var praktisk i en tid hvor kvinner i økende grad begynte å bli en del av arbeidsmarkedet. Vinyl er et plastprodukt, og det var tydelig i vinylgulvenes tidlige barndom. Derfor mistet vinylgulvene sin popularitet over tid. 

Mye har imidlertid skjedd siden den gang, og velger du i dag et vinylgulv med flis- eller tregulvlook, har vinylgulvet et mye mer naturtro utseende. 

De siste årene har det kommet en helt ny type vinylgulv på markedet: Vinyl klikkgulv. 

Vinyl klikkgulv – Det moderne vinylgulvet

Det klassiske vinylgulvet er som et vegg-til-vegg-teppe i ruller og kalles i dag derfor ofte rullevinyl. En rullevinyl har en fast bredde på 2, 3 eller 4 meter og kan kjøpes i ønsket lengde. 

Et vinyl klikkgulv er derimot enten i stav-, planke- eller flisformat og som navnet antyder, har et integrert klikksystem. En rullevinyl må i rom på mer enn 20 m2 limes helt til undergulvet. Et klikkvinylgulv kan derimot legges som et flytende gulv, på grunn av klikksystemet, noe som gjør både monteringen enklere og betyr også at det vil være lettere å fjerne gulvet igjen når du en gang ønsker å skifte gulvet. 

Mange vinyl klikkgulv kan legges helt uten bruk av lim, men noen må limes i klikksystem, endestykker eller lignende. Det er derfor viktig at du nøye leser og følger leggeveiledningen. I verste fall risikerer du at garantien ikke gjelder hvis gulvet er lagt feil. 

Klikksystemet gjør det enkelt for deg å legge et klikkgulv i vinyl, selv om du ikke har tidligere erfaring med gulvlegging. 

Klikkgulv vinyl – Kjært gulv, mange navn

Vinyl klikkgulv er en relativt ny gulvtype og er kanskje derfor kjent under flere forskjellige navn. I tillegg til vinyl klikkgulv kalles gulvtypen også klikkvinyl og vinylgulv med klikksystem.

De fleste vinyl klikkgulv har et utseende inspirert av enten et tre- eller flislagt gulv, og om du kaller gulvet det ene eller det andre, gjør det at gulvet er i enten stav-, planke- eller flisformat at gulvet er enda mer naturtro i sitt utseende enn en rullevinyl. 

Mange vinyl klikkgulv har til og med en 3D-overflatestruktur som ytterligere understøtter gulvets svært naturtro utseende. 

Vinyl klikkgulv – Et praktisk gulvvalg

En av de store fordelene med et vinylgulv er at det er svært praktisk og enkelt å rengjøre, det gjelder også et vinyl klikkgulv. Et vinyl klikkgulv er nemlig et lagdelt gulv, som øverst har et vinyllag. Den nøyaktige strukturen av gulvene varierer fra produsent til produsent, og gulvenes spesifikke egenskaper kan derfor variere. 

Noen vinylgulv er spesielt slitesterke, noen er laget slik at de er spesielt motstandsdyktige mot vann og fukt, er UV-bestandige eller er særlig motstandsdyktige mot bakterier og mugg. Noen er ekstra formstabile, og noen har et integrert korklag, som gir gulvet ekstra god komfort under føttene og gjør at det kan brukes som akustikkgulv. 

Velger du et vinyl klikkgulv med korklag, vil gulvet bidra til å skape bedre akustikk i rommet og dermed også et bedre inneklima. Korklaget virker også isolerende, noe som gjør et vinyl klikkgulv til et godt valg hvis det ikke er gulvvarme i rommet. 

Klikkgulv vinyl – Alternativ til tre og laminat

Et vinyl klikkgulv er et praktisk alternativ til et tregulv, et laminatgulv eller et flislagt gulv. Både på grunn av gulvtypens mange praktiske egenskaper og fordi vinyl klikkgulv av god kvalitet til forveksling ligner enten et tregulv eller et flislagt gulv, akkurat som med et moderne laminatgulv. 

Sammenlignet med et tregulv, er et vinyl klikkgulv mye enklere å vedlikeholde og i mange tilfeller også et mer slitesterkt gulv. 

I forhold til både tregulv og laminatgulv vil vinyl klikkgulvets myke overflate redusere trinnlyd, og ikke minst, hvis gulvet har et integrert korklag, vil gulvet være mindre støyende. I forhold til flislagt gulv, er et vinyl klikkgulv ikke mer slitesterkt, men gulvet er til gjengjeld mer støyreduserende og dermed bedre for akustikken. 

Fliser har også den ulempen at de kan føles kalde, noe du ikke vil oppleve med et vinyl klikkgulv, som alltid vil føles deilig varmt. 

Vinyl klikkgulv – Mange vakre design

Siden gulvtypen fortsatt er relativt ny, er det ikke like mange gulv å velge mellom som det for eksempel er med laminatgulv. Gulvtypen har imidlertid raskt blitt populær, så det er etter hvert mange gulv å velge mellom, og det kommer stadig nye gulv. 

De fleste vinyl klikkgulv har et autentisk tregulv-look, men det finnes også mange vinyl klikkgulv med flis-look. 

Blant gulvene med tregulv-look har de fleste et utseende inspirert av den vakre klassiske trestypen eik, noe som ikke er overraskende siden eik er en populær tretype for gulv. Eik er også kjent for sine vakre åremønstre, som ser veldig naturtro ut når de gjengis på vinyloverflaten. 

Du kan imidlertid også få vinyl klikkgulv med tregulv-look inspirert av andre tresorter som ask og furu. 

Du kan få akustikkgulv med både lys og mørk tregulv-look, samt med et gråtonet tregulv-look. De fleste vinyl klikkgulv med flis-look er i grå fargetoner. 

Du kan få vinyl klikkgulv både med lys og mørk flis-look. 

Med andre ord er det gode muligheter for å finne et vinyl klikkgulv som passer til dine ønsker og behov, og som passer inn i den innredningsstilen du ønsker å skape i hjemmet ditt. 

Har du spørsmål om vinyl klikkgulv, eller trenger du veiledning om hvorvidt vinyl klikkgulv er det riktige valget for deg, er du velkommen til å kontakte oss på chatten, via e-post på info@flottegulve.dk eller på telefonnummer 45-97 25 25 47.