arrow-up

Egetepper

funnel
Sorter efter:

{{product.GuidelinePrice|currency_format}} {{product.Priceline.PriceIncVat|currency_format}} {{text.BEFORE}} {{product.Priceline.priceBefore|currency_format}}

Egetepper blev grunnlagt av Mads Damgaard i 1938. I dag er Egetepper en av Europas førende gulvprodusenter når det gjelder tepper i høy kvalitet.

Egetepper er en virksomhedt som har miljøet i høysete og som arbeider for et bedre verdensklima. Egetepper produserer mange forskjellige tepper. Ege er meget kjent for deres vegg til vegg tepper, men produserer også spesialsydde, spesialdesignede tepper samt løse tepper. Ege har knapt 30 forskjellige standard boligprodukter, som med hjelp av avansert teknologi fargelegges i et utall av farger og mønstre. Likeledes produserer Ege også over 30 forskjellige standard teppeprodukter til kontraktmarkedet.
Egetepper produserer deres tepper på 3 forskjellige fabrikker her i Danmark, men har flere datterselskaper i andre land bla. Frankrike, Tyskland og Norge. Egetepper har agenter i 48 forskjellige land, men på boligmarkedet konsentrerer Egetepper seg om Danmark, Norge og Sverige, hvor kundene især er butikkskjeder og detailforretninger.

Egetepper har store krav til de materialer de bruker til å produsere deres tepper. Egetepper har forpliktet seg til, at de sauene, som leverer ullen til deres tepper, fodres og behandles med verdighet og respekt. Likeledes er det viktig for Ege, at deres tepper bidrar til et godt inneklima. Alle egeteppers tepper er testet og godkjent i henhold til dansk inneklimamerkning.
Egeteppers tepper er sammensatt på mange forskjellige måter, alt avhengig hvor det skal brukes og hvordan teppet skal se ut. Teppets luv er det garn, som man kan se i teppets overflate. Luven kan være både kort og lang, oppskåret eller som løkke. Langt de fleste tepper i dag er tuftede. Tufting er en syteknikk, der en stor symaskin syr garnene ned i et bærevev. Teppets egenskaper og slitestyrke avhenger av hvor tett lurven er. Jo tettere lurven er desto sterkere og mere rengjøringsvennlig er teppet. Når lurvene er sydd ned i bærevevet, limes det sammen med baksiden. Baksiden kan bestå av skum ,tekstil eller filt. Baksiden har stor betydning for teppets slitestyrke og komfort.