arrow-up

Korkgulv

Korkgulv er en helt spesiell og unik form for gulvbelegg da den har veldig mange og gode egenskaper. I 70-årene så man mye kork anvendt som gulvbelegg, nettopp pga. sine fantastiske egenskaper. Det har skjedd veldig mye innen kork i løpet av de siste årene, noe som definitivt ikke må sammenlignes med fortidens store brune overflater.

funnel
Sorter efter:

{{product.GuidelinePrice|currency_format}} {{product.Priceline.PriceIncVat|currency_format}} {{text.BEFORE}} {{product.Priceline.priceBefore|currency_format}}

Korkgulv er en helt spesiell og unik type gulv, som kan by på mange gode egenskaper. Det er helt sikkert mange som fortsatt forbinder korkgulv med 70-tallet og mer eller mindre ubehandlet brun kork, men siden den gang har det skjedd mye når det gjelder gulvbelegg laget med kork.

Det er fortsatt mulig å velge det klassiske korkgulvet, men i tillegg finnes det mange spennende alternativer for deg som kanskje ikke har lyst at den naturlige brune korkfargen skal dominere rommet.

Moderne korkgulv kan sammenlignes med parkett eller laminat både når det gjelder flott utseende og enkel legging av gulvet. Imidlertid er en stor del av gulvplanken laget med naturlig kork, noe som gjør at du får alle fordelene ved dette naturmaterialet.

Et behagelig, isolerende og lyddempende gulv

Enkelt forklart er kork barken fra korkeiken, og kork er altså et rent naturprodukt. Kork er et lett og porøst materiale, noe som gjør at det har utmerkede isolerende, støydempende og elastiske egenskaper. Kork produseres ved at barken fjernes, men uten at treet felles. Det dannes ny kork, og etter omtrent ni år er det mulig å hente ny kork fra det samme treet. Derfor er kork også et svært miljøvennlig materiale, fra en virkelig fornybar kilde.

Moderne korkgulv bygges opp med ett eller flere lag med kork, sammen med en avstivende plate i for eksempel HDF, før gulvplanken dekkes med et dekorbelegg og lakkeres. Det betyr at du får fordelene fra korklagene, men uten at gulvet ligner på gamle dagers naturkork.

Enkelt å legge og vedlikeholde

Et moderne korkgulv er egentlig helt sammenlignbart med et godt laminatgulv når det gjelder både uproblematisk legging og enkelt vedlikehold. Husk på at selve overflaten er bygget opp på en tilsvarende måte som et laminatgulv, fordelene fra korken finner du dypere nede i planken.

Et korkgulv av høy kvalitet legger du enkelt selv, i og med at bordene er utstyrt med et effektivt klikksystem. Det betyr at du ikke trenger å tenke på lim, gulvet legges helt enkelt ut og klikkes på plass. Enklere kan det ikke gjøres, og du får et nytt gulv i løpet av kort tid. Du trenger ikke å være en erfaren håndverker, og du kan spare mye penger på å legge gulvet ditt selv.

Når det gjelder rengjøring, anbefaler vi Clean & Green-produktene. Gulvet trenger ikke noe vedlikehold utover helt vanlig støvsuging og gulvvask.

Et gulv for de fleste rom i boligen

Et korkgulv kan passe godt til de aller fleste rom i boligen. Det finnes ikke korkgulv som kan benyttes på badet eller i andre våtrom, men det gjelder også alle andre vanlige laminat- eller parkettgulv. Hvis du har utelukket laminat eller parkett i andre rom, for eksempel inngangsparti med mye fukt og smuss, kan det også være greit ikke å velge kork der.

Imidlertid gjør korkens mange positive egenskaper den til et utmerket valg til mange andre rom i boligen. Det er de støydempende og elastiske egenskapene som gjør dette gulvet til et ekstra godt valg:

  • I stua vil et korkgulv dempe lyder, og dessuten være godt å gå på. Med et behagelig gulv trenger du ikke noe gulvteppe som kan samle støv og smuss.
  • På barnerom og lekerom vil også de behagelige egenskapene komme godt med, da gulvet er mykt og behagelig å leke på.
  • På kjøkkenet er det mange som står lenge ved kjøkkenbenk, komfyr og oppvaskbenk, da er det avlastende med et underlag som er mindre belastende for rygg og ledd.

Korkgulv er et flott alternativ til laminat og parkett, og det er mange som har fått opp øynene for at denne gulvtypen kan brukes i de aller fleste rom i boligen. Du er selvfølgelig hjertelig velkomment til å kontakte oss med spørsmål om hva som passer best til akkurat ditt hjem.

Ofte stilte spørsmål om korkgulv

Vi har samlet noen av de vanligste spørsmålene om korkgulv her, slik at du enkelt kan finne svar på noe av det som mange lurer på når det gjelder dette produktet.

Hva er et korkgulv?

Et korkgulv er helt enkelt en type gulv der gulvet enten består utelukkende av kork, eller der kork utgjør hoveddelen av gulvbordene. Det finnes korkgulv som viser den naturlige korken, men det finnes også korkgulv med et overflatelag som ligner på tre – på samme måte som laminat. Korkgulv kjennetegnes av at de er gode å gå på og har lyddempende egenskaper. I tillegg er kork et bærekraftig naturmateriale, noe som gjør korkgulv til et miljøvennlig valg.

Hva koster korkgulv?

Prisen er avhengig av flere faktorer, både kvalitet og estetiske faktorer. På lik linje med laminatgulv vil overflatebehandling og dekor påvirke prisen. I tillegg vil type klikksystem, lakk og andre faktorer kunne ha betydning for prisen. Det er også forskjell på prisen til et nøytralt korkgulv med naturlig utseende og farge, sett opp mot et gulv med dekor som ser ut som tre. Hos FlotteGulve.no befinner seg de fleste korkgulv et sted i prisklassen 400 – 700 kroner per kvadratmeter.

Er korkgulv slitesterke?

Kork er i seg selv ikke et særlig robust eller slitesterkt materiale, du har kanskje lagt merke til at en vinkork i naturkork er relativt porøs. Imidlertid er et moderne korkgulv bygget opp med flere lag, inkludert en behandlet overflate og en avstivende kjerne i for eksempel HDF. Det betyr at korkgulvet takler en travel hverdag. Korkgulv har ikke nødvendigvis like lange garantier eller levetid som solide tre- eller laminatgulv, men til gjengjeld er gangkomfort og andre egenskaper utmerkede.

Hvordan legger jeg korkgulv?

De fleste moderne korkgulv er utstyrt med et såkalt klikksystem, noe som de aller fleste kjenner fra parkett- og laminatgulv. Det betyr at gulvet legges «flytende» uten bruk av lim. Klikksystemet gjør det enkelt å legge gulvet på egen hånd.

Hvordan vasker jeg korkgulv?

I og med at de aller fleste moderne korkgulv har en lakkert overflate, er det i utgangspunktet bare nødvendig med vanlig støvsuging og gulvvask. Vi hos FlotteGulve.no anbefaler produktene fra Clean & Green, som passer godt til alle typer lakkerte korkgulv. Det finnes egne produkter tilpasset spesifikt vanlig gulvvask, grundig rengjøring og oppfriskning av gulvet.