arrow-up

AKUSTIKKPANELER

Hvis du sliter med akustikken i et rom, kan akustikkpaneler være en utmerket løsning på problemet. 

Akustikkpaneler finnes både i tre og med trelook i mange forskjellige varianter. 

På denne siden har vi samlet hele vårt utvalg av vakre akustikkpaneler, slik at du kan finne din favoritt.

funnel
Sorter efter:

{{product.GuidelinePrice|currency_format}} {{product.Priceline.PriceIncVat|currency_format}} {{text.BEFORE}} {{product.Priceline.priceBefore|currency_format}}

Akustikken i et rom har mye å si for hvordan det oppleves, og mangelfull akustikk kan i verste fall føre til at man ikke føler seg vel i rommet. Såkalte akustikkplater eller akustikkpaneler er en smart og praktisk løsning på denne utfordringen. De kan dempe bakgrunnsstøyen betraktelig, samtidig som de også forskjønner rommet der de monteres.

Hvorfor er det slik at man kan oppleve dårlig akustikk selv i en moderne bolig? Hovedutfordringen ligger i at både boliger, kontorer og andre bygg er konstruert med materialer som reflekterer lyd. Gips, betong, tre, stål og glass reflekterer lyder i rommet, noe som kan skape en ubehagelig effekt. Husk på at mennesket er tilpasset et liv utendørs, der omgivelsene er fylt med naturlige materialer og ujevne flater som absorberer lyder. Overflatene i en bolig skaper ikke de samme naturlige omgivelsene.

Akustikkpaneler og akustikkplater i tre eller med trelook 

Et akustikkpanel består av en avstivende plate, vanligvis laget i MDF, som er dekket med lyddempende materiale og dekorative spiler. Det lyddempende bakgrunnsmaterialet leveres i ulike farger, noe som gjør det mulig å velge et alternativ som passer til det eksisterende interiøret. Spilene kan leveres i en rekke ulike typer tre eller tredesign, fra valnøtt eller kork til ulike typer beiset ek. I tillegg er det også mulig å velge mellom rene farger, som sort eller hvitt, og vi kan dessuten tilby helt skreddersydde design.

Det kan være smart å tenke på hvordan akustikkpanelene passer sammen med både vegger og gulv, ikke minst hvis det er tregulv, parkett eller laminat med tredesign i rommet. I noen rom kan det for eksempel være stilrent med et helt sort akustikkpanel med sort bakgrunn.

Husk på at ekte tre og folie med tredesign har ulike egenskaper, og at disse materialene eldes på ulike måter over tid. Ekte tre er et rent naturmateriale, og på samme måte som et tregulv vil utseendet kunne endre seg over tid når det utsettes for sollys. En folieoverflate vil ikke eldes på samme måte, produktet kan sammenlignes med for eksempel laminat.

Akustikkpaneler og akustikkplater – Et dekorativt element i interiørdesignen 

Akustikkpaneler og akustikkplater har åpenbart en konkret funksjon i rommet, men i tillegg kan de også være et dekorativt innslag i boligen. Akustikkpaneler tilpasset privat bruk er nemlig laget slik at de skal passe godt til et moderne interiør, for eksempel er spiledesign vanlig. Du trenger altså ikke å være urolig for at akustikkpaneler vil gjøre boligen din steril eller upersonlig, heller omvendt. Det store utvalget av ulike design og materialer lar deg kommunisere egen stil og personlighet.

Akustikkpaneler kan derfor fungerer som et dekorativt innslag på egen hånd, men det er også mulig å kombinere panelene med ulike tilbehør, hyller eller til og med en veggmontert TV. For eksempel leverer vi reolkasser tilpasset flere av akustikkpanelene våre. Med en slik løsning kan du skape et virkelig stilfullt resultat, som kombinerer lyddemping med dekorativ oppbevaring  

Akustikkpanel og Akustikkplate - Bruksområder 

Alle våres akustikkpaneler kan brugse på både vegg og tak. I tillegg kan akustikkpanelene brukes på lignende flate overflater. Akustikkpaneler kan for eksempel brukes til å beklede en disk med, eller lage en skillevegg. 

Akustikkpaneler kan egentlig brukes i nesten alle rom i boligen, med unntak av for eksempel bad og andre våtrom. I oppholdsrom med høyt under taket kan det være behov for akustikkpanel, da det fort kan oppstå lydrefleksjoner mellom en rekke ulike harde flater. Interiøret i rommet har åpenbart mye å si, for eksempel vil myke tepper også ha en lyddempende funksjon. Imidlertid er det interessant å tenke over at det ikke finnes noe som reflekterer lyd over deg i et naturlig miljø i naturen, så lyddemping i tak i stuen gir absolutt mening.

I rom med lavere lydbelastning kan det også være aktuelt med akustikkpaneler. Et harmonisk og rolig soverom, med riktig temperatur, lysskjerming og god lyddemping, legger til rette for god søvn. Hvis du har et hjemmekontor i boligen, kan det også være aktuelt å se nærmere på hvorvidt det kan være aktuelt å bruke akustikkpaneler der.

I tillegg er det selvfølgelig også slik at ferdige akustikkplater kan brukes som et rent designelement, og på den måten være et alternativ til andre spilevegger og interiørplater. Med akustikkpaneler i størrelser som 60 x 240 cm får du et produkt som er klart til montering på vegg – behovet for tilskjæring og tilpasning skal være minimalt.

Accuwood Akustikkpaneler 

En stor del av våre akustikkpaneler stammer fra danske Acuwood som er kjent for sin skjønnhet, enkel og moderne design, samt reduserer akustikkpanelene bakgrunnsstøy med mere enn 50%, som gjør dem til noen av de absolutt mest effektive akustikkpanelene på markedet. Akustikkpanelene fra danske Acuwood finnes i mange forskjellige flotte design og de fleste er tilgjengelig både med svart og med grå bakgrunn. 

Bakgrunnsfargen spiller også en stor rolle for det visuelle uttrykket til akustikkpanelet. Akustikkpanelene kan kjøpes både med og uten 20 mm ekstra akustikk demping, avhengig av hvor gode lyddempende egenskaper du trenger. 

Akustikkpanelene fra Acuwood har en MDF-kjerne som er dekket med enten trefiner eller kork. Dette gir deg muligheten til å finne et akustikkpanel som passer perfekt til ditt interiørdesign, stil og din smak. 

Tilbehør for akustikkpaneler 

I tillegg til akustikkpanelene kan du også kjøpe diverse tilbehør til akustikkpaneler her i butikken, så som svarte skruer som kan brukes til montering av akustikkpaneler med svart bakgrunn. Hvor skruene blir nesten skjult og kan bare ses når du kommer helt tett på. 

Til våre Acuwood akustikkpaneler kan du også kjøpe beslag og hyllebokser som passer perfekt til akustikkpanelene. Har du spørgsmål eller trenger til råd, kan du kontakte oss via chat, via e-post på info@flottegulve.dk eller på telefon +4597252547

Ofte stilte spørsmål om akustikkpaneler

Her har vi samlet noen av de aller vanligste spørsmålene om akustikkpaneler, slik at du enkelt kan finne svarene du trenger på ett og samme sted.

Hva er et akustikkpanel?

Et akustikkpanel er i sin enkleste form en plate dekket med et lyddempende materiale. Platene eller panelene monteres på vegg eller i tak, og demper bakgrunnsstøyen i et rom med opptil 50 %. Samtidig er akustikkpanel også et dekorativt innslag i boligen, og det er mulig å velge mellom en mengde ulike design og materialer.

Hva koster akustikkpanel?

Prisen til et akustikkpanel er avhengig av flere ulike faktorer. Størrelsen vil åpenbart være en av de viktigste, da en større plate naturlig vil koste mer enn mindre elementer og paneler. Dessuten vil design og materialvalg påvirke prisen, det samme gjelder for tykkelsen til det lyddempende materialet.

Hvordan monterer jeg akustikkpaneler?

Først er det viktig å lage en god plan for hvor platene skal monteres. Type plate og veggmateriale har også mye å si for monteringen. Vi leverer sorte skruer som gjør det mulig å montere akustikkplater med sort bakgrunn på en svært elegant måte. I tillegg kan du velge mellom ulike kantlister, som også kan bidra til å gjøre sluttresultatet optimalt.

Hvor monterer man akustikkpaneler?

Akustikkpaneler kan monteres både i tak og på vegg, det er egentlig bare fantasien og interiøret ditt som begrenser hva som er mulig. Hvis du ønsker en stor lyddempende flate, kan det være smart å se nærmere på montering i tak. Hvis du vil kombinere akustikkforbedring med et flott blikkfang, kan det være interessant å se nærmere på veggmontering.

Er det mulig å skreddersy akustikkplater?

Akustikkpanelene våre leveres i en rekke ulike størrelser og design, i tillegg er særlig akustikkpanelene med folieoverflate enkle å korte ned. Dessuten er det mulig å bestille spesialproduserte akustikkpaneler fra oss, for eksempel med selvvalgte farger eller skreddersydde mål tilpasset akkurat dine behov. Ta kontakt med oss for mer informasjon.