arrow-up

FISKEBEN / STAVPARKETT

Stavparkett eller fiskebenparkett, som det også kalles på grunn av det klassiske fiskebensmønsteret gulvet ofte legges i, finnes i ulike tresorter, i ulike kvaliteter, med ulik overflatebehandlinge og i ulike størrelser. Du kan også kjøpe tregulv i typene parkettgulv, plankegulv og skipsgulv hos FlotteGulve.dk. Hele vårt utvalg kan du se i kategorien tregulv. 

 

 

 

funnel
Sorter efter:

{{product.GuidelinePrice|currency_format}} {{product.Priceline.PriceIncVat|currency_format}} {{text.BEFORE}} {{product.Priceline.priceBefore|currency_format}}

Tilbake i tiden var fiskebenparkett et av de mest foretrukne tregulvene, da det ga rommet et fantastisk vakkert og unikt uttrykk med sitt vakre mønster. De flotte gulvene ble dermed et blikkfang i hjemmet, som uttrykte eksklusivitet og overskudd. På den tiden var det også bare i de mer velstående hjemmene at gulvtypen var utbredt. Gulvtypen er derfor spesielt kjent fra herskapshus og herskapsleiligheter. 

Det er spesielt tre fordeler ved å velge et fiskebensparkettgulv: 

  • Eksklusivt utseende 
  • Mulighet for å skape et unikt gulv 
  • Gulvet vil alltid være et blikkfang i interiøret 

Det er imidlertid også et par ulemper ved denne gulvtypen: 

  • Ofte et dyrt gulvvalg 
  • Vanskelig å legge selv 

Hos FlotteGulve.dk selger vi fiskebensparkett fra noen av Europas ledende produsenter, som garanterer førsteklasses produkter, der kvaliteten alltid er i fokus. 

Fiskebensparkett: Det unike gulvet 

Fiskebensparkett kan kombineres og blandes på mange måter med en kombinasjon av forskjellige tresorter. På samme måte kan du i stedet for det klassiske fiskebensmønsteret legge gulvet i et mønster du selv liker, og dermed skape ditt helt personlige preg. Uansett om du ønsker en fiskebensparkett eller et helt annet mønster, kan du velge å utvide mønsteret med border, friser eller rammer. Dette gir deg akkurat det fiskebensparkettgulvet og uttrykket du ønsker, som passer best til din stil. Ved å velge fiskebensparkett får du derfor muligheten til å skape et helt unikt gulv som ikke finnes andre steder enn i ditt eget hjem. 

Et stavparkettgulv er derfor både for deg som ønsker et klassisk kvalitetsgulv som uttrykker eksklusivitet og som bringer tankene tilbake til fortiden, og for deg som ønsker å sette ditt eget preg på hvordan gulvet skal se ut. 

Fiskebensparkett XXL 

Vi har fiskebensparkett i mange forskjellige tresorter og kvaliteter, slik at gulvet ditt kan bli akkurat slik du ønsker det. Du kan også velge om du vil ha Fiskebensparkettgulvet overflatebehandlet med olje eller lakk, samt om treet skal være børstet eller ikke. Tradisjonelt sett har fiskebensparketter hatt en klassisk størrelse på ca. 70 x 490 mm, men i det siste har produsentene begynt å lage fiskebensparketter i andre størrelser. Derfor har du nå også muligheten til å velge fiskebensparkett i en XXL-utgave, noe som gir gulvet, spesielt når det legges i et klassisk fiskebensmønster, et litt mer rustikt utseende. Fiskebensgulv i XXL-format kommer virkelig til sin rett i større rom, hvor mønsteret kan ses bedre enn hvis det legges i et lite rom. Når stavparketter legges side om side som et klassisk tre-gulv, minner det mest av alt om et plankegulv i miniatyr, noe som også kan gi et spennende og dekorativt uttrykk i et rom. Fiskebenparketter i andre formater enn det klassiske gir med andre ord enda flere muligheter til å skape et nytt, annerledes og kanskje til og med unikt utseende til hjemmet ditt. 

Fiskebensparkett med klikksystem 

De fleste fiskebensparketter må limes helt til undergulvet, noe som betyr at hvis det gjøres feil under monteringen, kan det være vanskelig og tidkrevende å rette opp. Vi anbefaler derfor at du får en håndverker til å legge gulvet med mindre du selv er veldig erfaren. Produsentene har imidlertid begynt å lage fiskebensparkett med klikksystem, noe som gjør det enklere hvis du vil legge gulvet selv. Akkurat nå er det svært få stavparkett gulv med tre-klikksystem på markedet, men ønsker du å legge et fint fiskebensmønster selv, kan fiskebensparkett i laminat med klikksystem være et alternativ. Det samme gjelder hvis budsjettet ikke helt strekker til for et fiskebensgulv i tre. Velger du fiskebensparkett med klikksystem, må du være oppmerksom på at det ikke nødvendigvis betyr at du kan slippe unna med å ikke bruke lim i det hele tatt. Noen av gulvene må fortsatt limes helt, mens andre gulv kun krever lim i klikksystemet i den ytre rammen av gulvet, mens resten kan legges som et flytende gulv, noe som vil gjøre det mye enklere når gulvet en dag må fjernes igjen. Det vil vanligvis være angitt på de enkelte gulvene hva som gjelder for det aktuelle gulvet, men for sikkerhets skyld er det lurt å spørre forhandleren din. 

Fiskebensparkett på kjøkkenet? 

Siden de fleste får profesjonell hjelp til å legge gulvet, er fiskebensparkett et av de dyrere gulvtypene. I de fleste hjem er det derfor bare i stuen og/eller spisestuen man har valgt å legge denne typen gulv. Men fiskebensparkett kan også legges i gangen, soverommet, andre rom og i kjelleren hvis den er tørr. Du kan også velge å legge stavparkett på kjøkkenet, men på grunn av de mange skjøtene i gulvet, vil det ikke være det mest ideelle gulvet å legge her. Fiskebensparkett kan ikke legges på badet, og vi anbefaler heller ikke å legge det i vaskerommet. Er du usikker på om fiskebensparkett er det riktige valget, eller hvilken fiskebensparkett som skal være ditt gulv, er vi hos FlotteGulve.dk klar til å hjelpe og gi råd. Du kan også bestille en vareprøve slik at du kan se gulvet hjemme hos deg selv før du kjøper et komplett gulv.

Ofte stilte spørsmål om fiskebensparkett 

Hva koster det å få lagt fiskebensparkett? 

Kostnaden for å legge fiskebensparkett avhenger av gulvets størrelse, undergulvet, rommets utforming og om det må gjøres overganger mellom ulike rom og lignende. Det er derfor ikke mulig å gi en fast pris på å legge fiskebensparkett. 

Ønsker du å få lagt fiskebensparkett, er du velkommen til å kontakte oss på info@flottegulve.dk eller telefonnummer 45 97 25 25 47 for et uforpliktende tilbud. 

Kan man legge fiskebensparkett selv? 

Fiskebensparkett er en av de mest utfordrende gulvtypene å legge selv og krever en del dyktighet. Vi anbefaler derfor å få en profesjonell til å utføre oppgaven. Ønsker du likevel å legge fiskebensparkett selv, kan du med fordel velge et gulv med klikksystem. Hvis du ikke finner fiskebensparkett i tre med klikksystem, kan du alternativt velge laminat eller fiskebensparkett, som vanligvis har klikksystem og er enklere å montere. 

Er det vanskelig å legge fiskebensparkett? 

Ja, fiskebensparkett er en av de vanskeligste gulvtypene å legge selv, spesielt hvis gulvet ikke har klikksystem og må limes helt til undergulvet. Oppgaven er litt enklere hvis du velger fiskebensparkett med klikksystem. Likevel er det fortsatt vanskeligere enn for eksempel å legge et plankgulv. 

Hvordan skal fiskebensparketten legges? 

Som hovedregel sies det at fiskebensparkett bør legges i samme retning som rommets primære lyskilde, som vanligvis er de største vindusflatene. Hvis du legger gulvet i flere rom, bør du imidlertid legge gulvet i samme retning i alle rom, selv om dette i noen rom kan bety at gulvet ikke ligger i samme retning som den primære lyskilden. I dette tilfellet kan det være lurt å ta utgangspunkt i det største rommet hvor gulvet legges. 

Hvilken fiskebensparkett bør man velge? 

Hva som er riktig fiskebensparkett for deg avhenger av din smak og dine behov. Først og fremst bør du selvfølgelig velge et fiskebensparkett som du synes er fin å se på og som passer inn i din stil. Ønsker du å legge gulvet selv, kan du med fordel velge fiskebensparkett med klikksystem. Hvis fiskebensparketten skal legges på kjøkkenet, inngangspartiet eller vaskerommet, kan det være lurt å velge laminat eller vinyl fiskebensparkett.