arrow-up

Akustikkpaneler til taket

Å montere akustikkpaneler i taket ditt, er både en dekorativ og vakker funksjon i innredningen din og en effektiv metode til å forbedre akustikken i rommet, noe som forbedrer inneklimaet betydelig. Her kan du se vårt store utvalg av akustikkpaneler som kan monteres på taket.

funnel
Sorter efter:

{{product.GuidelinePrice|currency_format}} {{product.Priceline.PriceIncVat|currency_format}} {{text.BEFORE}} {{product.Priceline.priceBefore|currency_format}}

Vi plasserer de fleste møblene våre på gulvet, og det er også gulvet vi bruker til å bevege oss rundt på i rommet. Vi plasserer også møbler på veggen og så bruker vi det til å dekorere rommet. Taket, derimot, brukes av de færreste av oss til noe, bortsett fra noen lamper. Det er synd, da taket faktisk er en ideel overflate å bruke for å forbedre inneklimaet. 

Da vi sjelden bruker taket, er det et opplagt sted å sette opp akustikkpaneler og dermed forbedre akustikken i rommet. 

Akustikkpaneler tak – Mange designalternativer 

Velger du å sette opp akustikkpaneler i taket ditt er det mange muligheter for å bruke akustikkpanelene for å skape et spesielt designuttrykk i rommet. 

For eksempel kan du velge å dekke hele taket med akustikkpaneler. Eller du kan velge å sette en ramme rundt og sette opp akustikkpaneler på en del av taket. Det kan f.eks. være over spisebordet, over sengen, over sofaen og salongbordet eller lignende. 

Der vil også være stor forskjell på designuttrykket som skapes om du velger et lyst eller mørkt akustikkpanel. 

Et mørkt akustikkpanel vil være en fin kontrast til hvite vegger, men kan også få et rom til å føles mindre og er derfor ikke nødvendigvis et godt valg i et lite rom. Et lyst akustikkpanel kan derimot få rommet til å fæles større, og er derfor et godt valg i små rom. 

Endelig kan du også skape ulike designuttrykk ved å leke med, om du monterer akustikkpanelet i rommets lengde eller bredderetning. Velger du et lite akustikkpanel. F.eks. 60 x 60 cm, kan du også lage et dekorativt mønster i taket ved å sette opp akustikkpanelene i den ene og den andre retning. 

Mange akustikkpaneler til tak 

Da de aller fleste akustikkpaneler kan brukes i taket, er utvalget av akustikkpaneler stort. 

Du kan få akustikkpaneler til taket i ulike tresorter, men utvalget av akustikkpaneler i eik er klart størst. I tillegg kan du få forskjellige akustikkpaneler som ser ut som ekte tre, disse har den fordelen at utseende på lamellene ikke påvirkes på samme måte av sollys som lameller i tre. 

I tillegg til akustikkpaneler i tre eller med trelook, kan du også få ensfargede akustikkpaneler, akustikkpaneæer i kork, og akustikkpaneler med metallisk utseende. 

Akustikkpanel tak – Hva med lampene? 

Men hva om du velger å dekke hele taket med akustikkpaneler, hva gjør du med taklampene? 

Det er heldigvis mulig å lage utskjæringer i akustikkpanelene til for eksempel lamper og stikkontakter. Selv om det krever litt kløkt hvis du skal gjøre det selv. 

Velger du akustikkpaneler fra Acuwood kan du faktisk velge og kjøpe med uttak til taklamper eller stikkontakter, slik at du slipper for å lage dem selv. Dermed er du sikker på å få et fint sluttresultat.